Gepost op

Maak het vrolijk en gezellig!

Heb jij wel eens nagedacht over het effect van kleuren op je kind? Onderzoek heeft aangetoond dat kleuren invloed hebben op de gemoedstoestand van ons en onze kinderen. Het maakt dus een verschil welke kleuren je gebruikt voor de kinderkamer, de speelhoek of het versieren van een feestje. Waar moet je op letten bij het kopen van producten voor kinderen?
Wij worden zelf heel vrolijk van veel verschillende kleurtjes. Zeker als de zon niet elke dag schijnt, is elke kleur een stukje gezelligheid. Maar het is goed om te weten hoe deze kleuren uitwerken. Zo zetten warme kleuren, als rood, geel en oranje je kinderen in beweging en maken hun extravert. Het zijn energieke kleuren. Rood is een krachtige kleur en roept (gepassioneerde) emoties op. Deze kleur wil je gebruiken als er wat meer pit mag komen, bijvoorbeeld op een feestje. Geel geeft je een warm gevoel. Tegelijkertijd vermoeit deze kleur ook je ogen. Een prima kleur dus voor in de kinderkamer, tijd om in slaap te vallen. Oranje zorgt voor opwinding en enthousiasme, wat perfect aansluit bij bijvoorbeeld een speelplek. En de kleuren blauw, groen en lichtpaars hebben een kalmerend effect. Wij hebben bij het maken van onze producten rekening gehouden met deze kleurtheorie. Kijk maar eens welke kleuren verwerkt zijn in bijvoorbeeld onze vlaggenlijnen, deze passen perfect bij een feestje of in een speelkamer. Of kijk naar de meer rustgevende kleuren, zoals blauw, groen en lichtpaars in onze producten. Deze verwerkten we bijvoorbeeld in het zitkussen met olifantenprint; perfect chillen dus. En onze wikkeldoek met de retro volkswagenbusjes is groen en blauw. Heerlijk rustgevend, geeft een gezond gevoel en het is lekker zacht en warm.
Door met verschillende kleuren te werken, fleurt onze gemoedstoestand soms enorm op en soms worden we er heerlijk rustig van ☺

Vrolijke vlaggenlijn

Gele vlaggenlijn met gehaakte lijn
Retro vlaggetjes met vlinders aan gehaakte lijn
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *