Gepost op

Waarom ‘Pim en Riekje’?

Stapeltje retro stoffen

Zoals beloofd in ons vorige blog, zullen we nu onthullen waar de naam Pim en Riekje vandaan komt en hoe wij bij elkaar zijn gekomen…
Naast het feit dat wij het mooie, Hollandse en retro namen vinden, hebben ze ook nog een diepere betekenis.
Klazien was een half jaar eerder gestopt dan Neeltje met haar vaste baan en was al een tijd aan het spelen met de gedachte om een webshop op te zetten.
Zij is zelf zeer creatief en handig met de naaimachine zoals ook haar moeder “Riekje”. Beiden ontwerpen samen graag mooie spullen voor de (klein)kinderen.
De vader van Klazien is ook een creatieve man, “Pim”, en hij maakt graag mooie houten kinderspullen voor zijn kleinkinderen. Klazien vond het leuk om haar moeder te vernoemen in haar webshop (naast dat het een goede retro naam is) omdat zij van haar het naaien geleerd heeft en door haar gestimuleerd is om door te gaan met het plan. Maar alleen een meisjesnaam zou niet de lading van de webshop dekken en zo kwam de naam Pim er ook bij. Tegelijkertijd is Riekje ook 1 van onze ontwerpers!
De naam was er, maar Klazien was nog wel op zoek naar een partner om Pim en Riekje verder mee op te zetten en in de toekomst uit te bouwen. Op dat moment nam Neeltje afscheid van haar werkgever en zo ook van haar opdrachtgevers. Eén van haar opdrachtgevers was de man van Klazien. Hij suggereerde om met Klazien af te spreken en samen na te denken over een eventuele samenwerking. Na de eerste ontmoeting was er meteen een klik. Volop energie en bruisende ideeën heeft ons ertoe doen leiden om daadwerkelijk te starten met Pim en Riekje.
Elke week spraken we af en na een aantal weken hadden we een duidelijk concept voor ogen. Dit concept moest meerdere elementen bevatten:
De producten die wij willen verkopen, moeten handgemaakt zijn, met een retro aspect voor kinderen. Daarnaast willen wij voornamelijk de lokale bevolking laten meewerken aan Pim en Riekje én willen wij ook maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Deze 3 elementen samen brengen, is een hele uitdaging die wij graag aan gaan! Wij hebben daardoor veel contact met verschillende mensen; ontwerpers, mensen die deelnemen aan een sociale werkplaats, een re-integratieplek, een professioneel naaiatelier, zoals bijvoorbeeld het naaiatelier van 50/50 Workcenter en het naaiatelier van ASZV Maassluis. Wij blijven steeds onderzoeken wie voor ons zouden willen en kunnen werken. Hierdoor hebben wij elke week weer leuke afspraken en maken wij interessante dingen mee en blijven wij enthousiast en merken wij dat onze samenwerkingspartners ook enthousiast zijn. Dat is leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *